Historie


Mijn naam is Veronica Verdoold en ik ben al ruim 40 jaar eigenaresse van hondenkapsalon ” DANEWIE “.

Ik ben in 1957 geboren in Doorn in een gezin waar honden een grote plaats innamen. Al op zeer jonge leeftijd wist ik dat ik met honden wilde werken.
Na eerst in een asiel te hebben gewerkt heb ik de nodige vakdiploma’s voor hondentrimster gehaald.

In 1975 ben ik in Doorn met hondenkapsalon “DANEWIE” begonnen.Ik kreeg vrij snel naamsbekendheid en heb workshops over trimmen voor de Nederlandse Teckelclub, Bouvierclub, Jack Russellclub en de WaterspaniĆ«l club gegeven.

Vervolgens is de hondentrimsalon geruime tijd in Driebergen gevestigd geweest.

Sinds augustus 2004 woon ik, samen met mijn gezin en honden, in Dalfsen en heb mijn hondenkapsalon hier gevestigd.

De reden om in Dalfsen te gaan wonen is de rustige en prachtige omgeving. We wilden al jaren “buiten” wonen en dat was in het midden van het land niet te realiseren.

Wel moest ik door deze beslissing mijn praktijk in Driebergen sluiten en dat deed best pijn, na zoveel jaren waren de klanten haast familie geworden.

Sinds 2004 zijn veel klanten uit de omgeving van Driebergen de praktijk gevolgd en laten hun hond dan ook in Dalfsen trimmen.

Veel tentoonstellingshonden zijn door mijn vingers gegaan. Ook heb ik verschillende nieuwe hondenkappers opgeleid.

Ik knip niet alleen honden maar ik train ze ook. Zo gaf ik jaren les bij Kynologenclub Zeist en Omstreken. Op dit moment geef ik les bij de Hollandse herdervereniging Kringgroep Midden Nederland in Maarsbergen.
Zelf train ik met mijn Duitse Herder (IPO) africhting.

Inmiddels heb ik in Dalfsen weer het vertrouwen van de mensen gekregen en kan ik mijn werk en hobby weer net zo uitoefenen als voorheen. Er is echter altijd plaats voor nieuwe klanten.

Al 40 jaar het adres voor het trimmen, knippen en/of wassen van uw hond.